• Derneğimiz Gıda Bankacılığı Yapmaktadır |

Dernek Çalışmalarımız

EL-BİR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ÇALIŞMALARI

Çevremizde, ülkemizde ve dünyadaki, insanlık ve topluma karşı yapılan zulüm, haksızlık ve şiddet ile doğal afetlerden oluşan mağduriyetlerin giderilmesinde tüm imkânlar kullanılarak, bireyleri ELBİR' ligi ile iyilik yapmayı sağlamak, mazlumun yanında zalimin karşısında olmak amacıyla bir grup gönüllü tarafından El Bir derneği 2014 yılı haziran ayında kurulmuştur.

Yukarıda ki amaçlarla kurulan derneğimiz başta Suriyeliler olmak üzere diğer ülkelerden gelen misafirlerimize yapmış olduğu hizmetlerden bazıları aşağıda belirtilmiştir.

Dernek olarak ilimizdeki misafirlerimizin öncelikle temel ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.

Bu güne kadar;

45000 üzerinde yatak

12000 Ocak ve her ay 300 adet mutfak tüpü

Her ay 500 paket gıda

Her ay 500 paket temizlik maddesi

Bu güne kadar 50 000 çeşitli ebatlarda ev halısı

Toplam 100 000 adet battaniye

Her ay ortalama 20 Kurban eti

Her ay 300 konut için Çeşitli Ev Eşyaları

Her ay 500 paket çocuk ve hasta bezi

Her ay yaklaşık 10 000 liralık ilaç ve tıbbi malzeme

Özürlü ve engelliler için mekanik ve akülü araba

Yapay takma kol, bacak ve özel ortopedi ameliyatların yaptırılması

Her ay 20 yetim ailenin sabah kahvaltısında hayırseverler ile buluşturulması

Derneğimizde her ay yaklaşık 500 ailenin sorunları dinlenerek çözümleri bulunmaktadır.

Toplum sağlığı merkezlerinde gönüllü tercümanlık hizmetleri verilmesi

Konya genelinde yapılan aşı ve tüberküloz taramalarında gönüllü tercümanların temini

Bu güne kadar 9500 çamaşır makinası ve 8500 buzdolabı temini

Kış aylarında yakacak olarak 10 bin ton odun-kömür ile 9500 soba dağıtılmıştır.

Evinde çalışacak erkek olmayan yetim ve şehit ailelerin elektrik, su faturalarını ödeme ve kısmi kira destekleri sağlamaya çalışıyoruz.  Bu yardımları yaparken maddeten çeşitli zorluklarla ve sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktayız. İhtiyaç sahibi aile sayısı gün geçtikçe artmakta ve bizlerde haliyle yetişmekte zorluk çekmekteyiz.

İnsani yardımın da yanında bu insanların hastanelerde yaşadıkları sorunlarla ilgilenmekteyiz. Devletin ödemediği ve sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkı elde edinceye kadar geçen süredeki  gerekli olan bazı ilaçları derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Doktorla veya sağlık personeliyle yaşanan iletişim gibi çeşitli sorunlarına danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Her gün saat:08.00 ile 18.00 arasında derneğimize onlarca aile gelip sorunlarını anlatmaktadırlar. Bizler bunlara gücümüz yettiği nispette yardımcı oluyoruz. Kendi aralarındaki alacak verecek anlaşmazlıklarında evlenme ve boşanmadaki oluşan sorunlarda hakemlik, eğitim ve sağlıkta karşılaştıkları problemler ile kimlik almada ve kayıt yaptırmadaki sorunlar ve buna benzer günlük yaşamlarındaki işlemleri çözmede derneğimiz danışmanlık hizmeti vermektedir.

İş arayanlarla iş verenleri bir araya gelmelerini sağlayarak iş gücünü sağlamaktayız.

Halkımızın verdiği ihtiyaç fazlası eşyalarını ihtiyaç sahibi misafirlerimize bir plan doğrultusunda dağıtılmaktadır.

Konyada ki misafirlerimizin eğitilmeleri ile ilgili çeşitli projeler yürüttük ve yürütmeye de devam etmekteyiz.

Derneğimiz başta Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Kızılay, Müftülükler ve bazı STK larla birlikte çalışmalarını yapmaktadır. Bu güne kadar Konyamız da bulunan toplam 16 000 aileye hizmet vermiştir.

Derneğimiz bu ve buna benzer tüm hizmetlerini 150 yi aşkın gönüllü yardım severlerle yürütmektedir.